Телефонуйте по будням з 915 до 2000

+38 067 415 86 89

Тонкощі планування приватного будинку

Один з основних аргументів, що переважують годині вагів у бік власного будинку – можливість облаштувати його на власний розсуд. Але коли в руках опиняються документи, що засвідчують право власності, власники просто не знають, з чого почати роботу. У нас є рада – звернутися до досвідченого дизайнера для розробки дизайну і планування приватного будинку. Бюро «ХАТА Design» готово узяти проект на будь-якій стадії:

  • У вас є тільки архітектурний проект майбутнього приватного будинку, і його планування ви б хотіли переглянути.
  • Об'єкт знаходиться на стадії будівництва.
  • Будинок вже побудований – у планах його перепланування під вашу сім'ю.

Участь досвідченої команди допоможе уникнути помилок на старті. Це круто береже нерви і гроші.

Планировка частного дома - фото 5

Чому планування приватного будинку – завдання для професіоналів?

Без певних навичок дуже складно оперувати великими вільними просторами. Навіть вибір висоти стель або площі спальні викликає масу питань. З одного боку, чим більше – тим краще. З іншою – це усе треба обробляти, а потім опалювати і взагалі містити. Де ж він, золотий баланс?

Дизайнер бачить картину цілком, прораховує функціональне призначення зон, траєкторії руху людей. Він як би режисує процес життя і створює для цього оптимальні умови. Тільки потім з'являється планування першого поверху будинку, другого – кімнати, сходи, меблі, техніка, декор.

При цьому треба пам'ятати про технічну сторону питання :

  • Вода, електрика, каналізація, тепло, вентиляція – турбота власників. Тому при плануванні навіть одноповерхового будинку необхідно закласти місце для труб, насосного устаткування, котла. У ідеалі це повинно бути окреме приміщення.
  • Розробляючи планувальні рішення, треба максимально ефективно задіяти усю наявну площу. Сюди відносяться підвали, горища, простір під сходами і так далі. При грамотному плануванні будинку можна отримати другий поверх без істотних вкладень у будівництво або ремонт.
  • Оскільки ви тепер не прив'язані до загальнобудинкових інженерних систем, подумайте про додаткові санвузли – для дітей, гостей. На старті таке планування приватного будинку вимагає вкладень. Але потім ви оціните її переваги. Навіть якщо в майбутньому зберетеся продати нерухомість, це забезпечить пристойну додаткову вартість.
  • Продумувавши планування приватного будинку, іноді у клієнтів виникає бажання зробити багато кімнатки-комірок. Практика показує – краще залишити максимум вільного простору. Наприклад, об'єднати вітальню і кухню – адже у кожного тепер є власна спальня.
  • Планування приватного будинку повинна проектуватися з урахуванням матеріалів, які будуть використані у будівництві і ремонті. Якщо ви хочете повісити на стіну масивні кухонні шафи, викладати її доведеться явно не з піноблоку або гіпсокартону. У ванні по колишньому потрібна відмінна гідроізоляція, навіть якщо це не 2 поверх приватного будинку.

Насправді тонкощів планування приватного будинку хоч в 1, хоч в 2 поверхи – дуже багато. Це не просто «намалювати розташування стінок». Заручіться підтримкою хорошого дизайнера – і успіх гарантований.

Планировка частного дома - фото 6

Що пропонує «ХАТА Design» своїм клієнтам

У дизайні інтер'єру немає єдино правильного рішення. Кожен клієнт потребує індивідуального проекту. Продумувавши планування приватного будинку, ми передусім адаптуємо простір під вас, відразу представляємо кінцевий результат і співвідносимо його з вибраними ідеями і затвердженим бюджетом. Непередаваний захват на лицях людей, для яких усе це затівалося – визнання, яке ми цінуємо найбільше.

Вам також може бути цікавим:

title

Роль дизайнера інтер'єру в комерційних об'єктах: продумування комунікацій, планування та розміщення меблів

Дизайн інтер'єру відіграє важливу роль у створенні естетично привабливих і функціональних просторів у комерційних об'єктах. Будь то офіс, ресторан, магазин або готель, добре спроектований інтер'єр може значно підвищити ефективність роботи, залучити клієнтів і створити приємну атмосферу.

28.02.2024
title

Еклектика у дизайні інтер'єру: як знайти реалізацію для сміливих ідей?

24.01.2022

Як отримати дизайн інтер'єру?

Існує 8 простих кроків від заявки до проекту!
Заявка із сайту
Зателефонуємо та безкоштовно проконсультуємо
Обмір приміщення та укладання договору
Створення найкращого варіанту планування
Підбір матеріалів
3D візуалізація інтер'єру
Проектна документація
Здача проекту