Телефонуйте по будням з 915 до 2000

+38 067 415 86 89

Дизайн квартири в сталінке

Сталінки, незважаючи на солідний вік(останні зведені в 50-хх роках ХХ століття), залишаються досить дорогою нерухомістю. Це цілком з'ясовно. При проектуванні і будівництві закладався ресурс 125-150 років. Найчастіше вони розташовані в престижних, обжитих і дуже затишних районах міста. Проте перед купівлею треба розуміти: швидше за все знадобиться капитальный ремонт. І тут без дизайн проекту інтер'єру сталінки практично не обійтися.

У цієї нерухомості є свої особливості:

  • Дуже високі стелі — близько трьох метрів.
  • Досить просторі, але прохідні кімнати.
  • При дизайні сталінки двокімнатного або однокімнатного планування зазвичай доводиться мати справу з маленькою нестандартною кухнею.
  • Критичний стан інженерних комунікацій.
  • Мала поверховість будинків, тому відсутні ліфти.
  • У багатьох будинках межэтажные перекриття були дерев'яними і потребують заміни.
  • Кожне планування навіть однокімнатної або двокімнатної квартири в сталінке перед створенням дизайн проекту треба вивчати індивідуально. Іноді зустрічаються димарі, вбудовані сміттєпроводи.
  • Мало варіантів для перепланування, плюс доводиться враховувати особливості початкового архітектурного плану.

Але якщо зробити хороший дизайнерський ремонт, що враховує характер будови, ви отримаєте дійсно елітне житло. Його ціна у результаті буде соизмерима з вартістю житлової нерухомості в найфешенебельніших новобудовах.

Чим відрізняється дизайн інтер'єру сталінки?

Зазвичай при розробці дизайн проекту першим пунктом йде обмір приміщень. У сталинках «ХАТА Design» настійно рекомендує спочатку провести повний демонтаж старої обробки :

  • Оскільки будинкам більше 60-ти років, квартири неодноразово ремонтувалися по самих непередбачуваних технологіях. На стінах іноді зустрічаються нашарування штукатурки, плитки, фарби, шпалер і інших матеріалів завтовшки більше 10 см Для якісної чорнової обробки їх все одно доведеться зняти, а розміри і початкова геометрія приміщень солідно зміняться.
  • Розкриються усі технічно проблемні моменти — старі комунікації, сховані «сюрпризи», можливі щілини(часто зустрічаються у балках над віконними отворами і служать причиною «raquo, що плачуть&; укосів).
  • Можна буде досконально досліджувати перекриття між поверхами і прийняти об'єктивне інженерне рішення про подальші дії.

Розробку проекту дизайну квартири в стлінке слід довіряти команді, у складі якої є профільні інженери і архітектори. В даному випадку це украй важливо. «ХАТА Design» навіть первинну зустріч з клієнтами проводить у повному бойовому складі.

Сталінки — монументальні будівлі з історією. Ця архітектура абсолютно не поєднується з дешевим «євроремонтом». До розробки дизайн проекту інтер'єру треба підходити вдумливо. Це не означає, що модні стилі там недоречні. Головне — гармонійно переплести сучасну естетику і дух тієї епохи. Як не дивно, дизайн інтер'єру сталинки в стилі лофт, що тяжіє до паризьких ідей середини ХХ століття неокласика, скандинавия або модерн вписуються просто чудово.

Грамотний дизайн проект сталінки допомагає уникнути багатьох підводних каменів

Найчастіша проблема при ремонті такого старого житлового фонду описується розхожою фразою «не розрахували сили». Бюджет робіт дуже сильно відрізняється від такого для новіших багатоповерхівок і, тим більше, новобудов. Іноді в два-три рази. Коли на руках є чіткий дизайн інтер'єру сталинки, ви відразу розумітимете, скільки і яких матеріалів треба. Виконроб оцінить вартість робіт і час, необхідне на їх виконання. А там, де є фінансове планування, результат передбачувано відмінний!

У Харкові ремонт по дизайн проекту «ХАТА Design» із задоволенням виконає наша бригада будівельників. При замовленні комплексної послуги — авторський нагляд в подарунок.

Вам також може бути цікавим:

title

Роль дизайнера інтер'єру в комерційних об'єктах: продумування комунікацій, планування та розміщення меблів

Дизайн інтер'єру відіграє важливу роль у створенні естетично привабливих і функціональних просторів у комерційних об'єктах. Будь то офіс, ресторан, магазин або готель, добре спроектований інтер'єр може значно підвищити ефективність роботи, залучити клієнтів і створити приємну атмосферу.

28.02.2024
title

Еклектика у дизайні інтер'єру: як знайти реалізацію для сміливих ідей?

24.01.2022

Як отримати дизайн інтер'єру?

Існує 8 простих кроків від заявки до проекту!
Заявка із сайту
Зателефонуємо та безкоштовно проконсультуємо
Обмір приміщення та укладання договору
Створення найкращого варіанту планування
Підбір матеріалів
3D візуалізація інтер'єру
Проектна документація
Здача проекту